I N S P I R A T I E

Moderne Dans

Ik ga vaak naar dansvoorstellingen van bijvoorbeeld het Nederlands Danstheater of Conny Jansen Danst en kijk elke keer weer mijn ogen uit. Niet alleen door de enorme kracht van de dansers, ook het totaalbeeld inspireert me. Er onstaan altijd zulke mooie composities door de dansers en de kleuren van hun kleding in combinatie met de lichten, contrasten en schaduwen op de achtergrond. Na afloop heb ik altijd enorm veel nieuwe energie om dingen te gaan maken.

De sterren en landschappen in Namibië

Vlak voor corona reisde ik met een jeep met daktent door Namibië waar ik deze foto's maakte. De sterrenhemels, de kleuren en materialen, de gekke landschappen en de leegte waren zo gaaf. Ik kon niet slapen van de inspiratie!

1/3
1/3

Amsterdam en de foto's van George Breitner

Wandelen door Amsterdam inspireert me altijd. Maar ik kan ook uren naar foto's kijken uit de begintijd van de fotografie; zoals deze van Breitner rond 1900. De spontaniteit van deze snapshot-achtige beelden (zo nieuw toen), en het tijdsbeeld dat dit geeft vind ik prachtig. Het zet me aan om op een andere manier om me heen te kijken en nieuwe dingen te zien.

Kinetic Typography

Ik hou van typografie en al helemaal wanneer dit tot leven komt, zoals Studio Dumbar hier heeft gedaan voor het Demo Festival. Dit is iets wat ik heel graag wil leren.

1/3

Vormgeving uit de tijd van Bauhaus en De Stijl

Een van mijn grootse grafische vormgeving inspiraties, vanwege het gebruik van primaire kleuren, geometrische vormen en composities, en het 'less is more' principe. Het resultaat is een hele sterke communicatie. Geweldig hoe vernieuwend deze twee stromingen waren en hoe veel verandering ze teweeg hebben gebracht.

M I J N   P R O J E C T E N

Hopelijk geeft dit een goed beeld van mij! 

Ik ben benieuwd naar jullie reactie.